28.08.2016

Festivalul „Cântă de răsună lunca” nu a avut ecoul scontat

 Festivalul de folclor ,,Cântă de răsună lunca", ajuns la a XXVII-a ediție, s-a încheiat. Lipsa de la eveniment a auditoriului se poate lesne pune și pe seama faptului că nu s-a făcut o campanie de promovare a acestuia în mass-media. Casa de cultură, organizatorul, are angajați care trebuiau să se ocupe de promovarea acestor acțiuni însă nu s-a făcut nimic în acest sens. 

 Cu toate că au venit soliști și formații din multe zone ale țării, în prima seară numărul spectatorilor a fost sub 40 de persoane. Astăzi, în cea de-a doua seară, a fost un număr puțin mai mare de cetățeni însă bura de ploaie i-a izgonit.                         

Sonorizarea a fost extrem de slabă, neacoperind nici măcar perimetrul parcului, când ar fi trebuit să răsune muzica până în centrul orașului, așa cum spune și numele festivalului.

După ora 19,30 iluminatul a fost cu porția, la ora actuală în parcul Regina Elisabeta este luminată doar aleea principală iar perimetrul din jurul scenei este precum la priveghi.


În prima seară a festivalului soliștii nu au avut unde să își facă nevoile, cele două toalete ecologice amplasate pe aleea din spatele scenei, având ușile încuiate. Tot în prima seară participanții au servit pachețelele primite direct pe bordura trotuarelor iar soliștii din Nistorești, Jud. Vrancea, au fost omiși de la rația de mâncare și unele grupuri nu au primit apă. A fost o organizare dezastruoasă, nefiind nimeni implicat să remedieze iluminatul parcului și sonorizarea defectuoasă. 


 Acum oare cine mai e vinovat? Chiar nu există nimeni capabil să organizeze un eveniment fără cusur în Tecuci? Casa de cultură are un nou manager, Marian Iftimie, care este numit interimar. Oare nu se puteau remedia problemele după susținerea evenimentului de sâmbătă pentru ca astăzi să nu mai existe aceleași dificultăți?


                                 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu