Despre toate aceste realizări vorbesc diplomele obținute de către elevi la olimpiadele școlare precum și cele atribuite de către Ministerul Învățământului , în repetate rânduri conducerii colegiului.
Foști și actuali profesori, precum și foști elevi ai acestui liceu, vor să-și îndeplinească o datorie de onoare față de distinsa profesoară Iulia Gheorghiu – prin organizarea comemorării a 40 ani de la trecerea în neființă.
Iulia Gheorghiu este o personalitate recunoscută nu numai pe plan local, este fiica marelui dascăl – învățător Constantin Gheorghiu – prieten apropiat al celui mai mare „Om al școlii” – Spiru Haret – ministrul învățământului.
Constantin Gheorghiu este acela care a îndrumat primii pași ai apreciatului economist Anghel Rugină, fiindu-i învățător. Nu întâmplător colegiul nostru (Liceul nr. 1 Tecuci) poartă numele marelui om de știință – Spiru Haret – aceasta datorându-se în mare măsură contribuției aduse de învățătorul Constantin Gheorghiu prin inițierea strângerii de donații publice pentru ridicarea statuii savantului, astăzi aceasta aflându-se în fața colegiului ce-i poartă numele.
După aprecierea noastră și a unor personalități demne de luat în seamă, această statuie este una dintre cele mai valoroase din orașul nostru, bustul fiind executat de marele sculptor – Ion Jalea – autor și al basoreliefurilor de la Mausoleul Eroilor de la Mărășești.
Programul Comemorării a 40 ani de la trecerea în neființă a Iuliei Gheorghiu – distinsă profesoară și directoare a Liceului nr. 1 Tecuci, astăzi Colegiul Național „Spiru Haret”:
Sâmbătă, 9 iulie 2016
10 – 11,30 – Întâlnire la Colegiul Național „Spiru Haret” / cabinetul „Iulia Gheorghiu”
12 – Slujba de pomenire la Cimitirul „Eternitatea” Tecuci
13 – Parastas la Restaurantul „Papa Bun” Tecuci
Sunt invitați foști colegi, profesori tecuceni, elevi ai doamnei Iulia Gheorghiu și cunoștințe ale celei comemorate.
Pentru relații suplimentare :
Telefon – 0236.811.695; 0236.814.437; 0743.836.129.
E-mail: lsh_tecuci@yahoo.com
Apropiat colaborator și coleg al celei comemorate, prof. Virgil Pavel
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu