29.07.2016

Acorduri de fanfară în Parcul „Regina Elisabeta”

Peste o săptămână, în 6 august, la Tecuci se va desfășura „Festivalul internațional de fanfare”, eveniment prins în planul cultural de către Casa municipală de cultură.

Își vor da concursul, începând cu ora 18, pe scena din Parcul „Regina Elisabeta”, frații Lucan din Chetriș. Accesul este liber. 

Fanfara Chetriş a Fraţilor Lucan din Iaşi s-a înfiinţat în anul 1988 la iniţiativa seniorului Lucan care a predat-o acum 15 ani fiului său, Constantin Lucan. Fanfara este una cu tradiţie în familia Lucan şi numără 14 membri cu vârste cuprinse între 17-65 ani. Patru dintre membrii fanfarei nu au studii muzicale, însă se ghidează după ureche iar fondatorul spune că sunt chiar mai buni decât ceilalţi. Prind notele din mers şi nu oricine poate face asta.

Fanfara aparţine de Teatru Naţional Iaşi şi de Primăria din Iaşi.

Fanfara a avut spectacole în 22 de ţări, inclusiv în Japonia şi China plus toată Europa. Cel mai notabil premiu a fost locul al II-lea la un concurs internaţional din Serbia la care au participat cele mai bune fanfare din lume (40 fanfare). Fanfara a colaborat şi cu Orchestra Filarmonicii din Viena, unde au interpretat Marșul Radetzky.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu