05.12.2016

Tecuceancă tâlhărită de doi minori

Polițiștii tecuceni au identificat doi tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării

 Sâmbătă, 3 decembrie 2016, ora 22, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată de  o femeie de 44 ani, despre faptul că în jurul orei 21.10, în timp ce se deplasa singură pe jos pe strada Prundului doi tineri necunoscuți  au deposedat-o prin violență de  un telefon mobil si un pachet de tigări. 

În urma investigaţiilor efectuate polițiștii au identificat doi minori de 14 și 16 ani, bănuiți de comiterea  infracțiunii de tâlhărie.

Cu ocazia activităților desfășurate polițiștii au recuperat telefonul mobil pe care l-au restituit părții vătămate.
               
Cei doi tineri vor fi cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.


Pentru a nu deveni victimele infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii gălățeni vă  recomandă:

Vă sfătuim ca, înainte de a ieşi din casă, să luaţi în calcul faptul că siguranţa dumneavoastră poate depinde şi de alegerile vestimentare care le-aţi făcut în ziua respectivă! De aceea e bine să evitaţi să purtaţi ostentativ bijuterii respectiv, lănţişoare, brăţări sau cercei, care pot fi tentante pentru tâlhari.

Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate, slab circulate, precum gangurile sau străduţele lăturalnice.

Atragem atenţia că şi copii pot fi victime ale acestor fapte. De aceea, vă recomandăm să nu îi expuneţi inutil unor pericole, acceptând ca ei să poarte la vedere bunuri de valoroase. Dacă totuşi o fac, sfătuiţi-i să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea.

Este util să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituţia fizică, vestimentaţia şi, dacă este posibil, cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle între agresori, dacă sunt mai mulţi, modalitate de abordare.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să reţineţi că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele oferite ulterior poliţiştilor vor ajuta la o cât mai rapidă identificare a infractorilor.

În cazul acestui gen de infracţiuni, cea mai bună metodă de apărare este strigătul de ajutor. Acesta are un efect descurajant şi îl poate determina pe agresor să-şi abandoneze planul.


Dacă sunteţi martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită şi alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu