16.12.2016

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală

 Mai multe percheziții au fost efectuate de polițiștii gălățeni la domiciliile administratorilor, sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea și comercializarea agregatelor minerale, precum și comercializarea produselor agroalimentare.

 La data de 15 decembrie 2016 poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea  procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, cu sprijinul inspectorilor antifraudă și a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au efectuat 6 percheziţii domiciliare în judeţul Galaţi.

Perchezițiile s-au desfășurat în dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

 Astfel, s-a constatat că la punctele de lucru ale unei societăți cu domeniul de activitate exploatarea agregatelor minerale nu existau documente care să justifice activitatea desfășurată.
Au fost indisponibilizați 30.000 metri cubi  agregate minerale și 12 utilaje cu care societatea își desfășura activitatea.

 De asemenea, la sediul și la punctele de lucru ale unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor agroalimentare au fost identificate în urma perchezițiilor, produse de panificație pentru care  societatea nu a putut prezenta documente de proveniență.


În ambele cazuri percheziţiile au vizat ridicarea de documente financiar-contabile, în baza cărora urmează a se stabili prejudiciul creat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu