10.10.2016

Opt decenii și jumătate de lectură publică la Tecuci (1931-2016)

 Cu prilejul împlinirii a 85 de ani de lectură publică și a comemorării celor 112 ani de la  moartea poetului Ștefan Petică - patronul spiritual al Bibliotecii Municipale Tecuci, sunteți invitați sâmbătă, 15 octombrie 2016, la sediul bibliotecii pentru a marca  cele două evenimente, începând cu ora 10.

Evenimentul se va desfășura după următorul program: 

- slujbă de pomenire și depunerea de flori la bustul poetului de pe Aleea  Personalităților din Parcul Al. I. Cuza;

-  premierea  participanților la cea de a IV-a ediție a Concursului municipal de creații literare „Când vioarele tăcură.../Poezia lui răsună....”;

- lansarea revistei „Muguri de cuvânt” a Cenaclului literar pentru copii și tineret „Ștefan Petică - 2007” care apare sub egida Bibliotecii Municipale „Ștefan Petică” Tecuci;

- Gala voluntarilor bibliotecii – 2016.

Manifestarea este susținută de Primăria Municipiului Tecuci și de conf. univ. dr. Nicoleta Călina Presură, descendentă a poetului Ștefan Petică.


Partenerii acestui eveniment sunt: Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, Asociația Societatea Culturală „Ștefan Petică - 2007”, colegiile și școlile gimnaziale din municipiul Tecuci, Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu