Atenție mare atunci când intrați în
spații în care sunt depozitate butoaiele cu vinul nou. Monoxidul de carbon care
apare în urma fermentării este letal.
O femeie de 60 de ani din Tecuci a
murit, după ce s-a intoxicat cu acest gaz deosebit de toxic. Femeia a coborât
în beciul în care avea butoaiele și damigenele cu must, pentru a verifica
vasele. Nu și-a dat seama că în încăpere s-a acumulat monoxid de carbon. Gazul
a amețit-o, iar când aceasta a dat să urce scările beciului, i s-a făcut rău și
a căzut.
Rudele au
găsit-o și au sunat imediat la 112. Deși o ambulanță a ajuns în doar câteva
minute la locul în care s-a petrecut tragedia, medicii nu au mai putut decât să
constate decesul femeii.
„Am fost solicitați pe numărul de
urgență 112, să intervenim la locuința unei persoane care suferise o
intoxicație acută cu monoxid de carbon. Echipajul nostru s-a deplasat la locul
indicat, dar din păcate, nu a mai putut decât să constate decesul persoanei”, a
declarat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanță Galați.
Având în
vedere că monxidul de carbon și nu are miros, aveți mare grijă atunci când
intrați într-o încăpere în care se află vin la fermentat. Întâi aerisiți
încăperea bine și abia după aceea terminați ce aveți de făcut. În plus,
întotdeauna să fiți supravegheat de o altă persoană care este în afara
încăperii respective, pentru a putea interveni în caz că vi se face rău.
Sursa:
stiridegalati.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu