20.10.2016

Meci demonstrativ între echipe conduse de două femei puternice

Săptămânile Acțiunilor „Oamenii Fotbalului” la Tecuci propune un meci de fotbal demonstrativ jucat între două echipe conduse de două femei puternice

 Carmen Gîndea, voluntar al Asociației Semper Musica Filiala Tecuci și elevă în cadrul Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci, organizează în data de 21 octombrie, ora 18, în cadrul mișcării internaționale Săptămânile acțiunilor „Oamenii fotbalului”, la Tecuci, în sala de sport a colegiului, un meci de fotbal demonstrativ jucat de două echipe de fete conduse fiecare de două femei lider: Petronela Papuc, posesoare a complexului Matrix și Anamaria Vasiliu, Director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Galați. 

Meciul de fotbal demonstrativ își dorește să atragă atenția asupra stereotipurilor legate de rolul femeii în societate, tema fiind abordată și prin organizarea unei expoziții de desene a unor femei puternice din România care sunt lideri în domeniile în care activează, demonstrând astfel că Femeile Pot Fi Șefe! Desenele din cadrul expoziției ce va fi găzduită de către Matrix au fost realizate manual de către Alexe Valentin, licean în cadrul Colegiului Național „Spiru Haret”. Expoziția va fi disponibilă pentru vizionare în perioada 22-28 octombrie 2016.

Carmen Gîndea, voluntar al Asociației Semper Musica Filiala Tecuci, menționează: „Trebuie să crezi că poți să faci lumea să fie mai bună. Este clar că nu putem să mișcăm totul din loc, dar încet-încet, făcând publice anumite teme, oamenii își vor schimba opinia și ajung de partea ta. Deci, schimbarea e posibilă. Prin evenimentul meu vreau să atrag atenția asupra discriminării și mai ales asupra discriminării femeilor în societatea noastră. Doar pentru că nu avem aceeași structură fizică, nu înseamnă că noi, femeile, suntem slabe sau nu putem conduce. Putem să fim lideri și unii chiar foarte buni și competenți. Deci hai și tu la meci să susținem femeile și să mai schimbăm din ideile fixe pe care încă le întâlnim despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă o femeie!”

Proiectul „Luptăm împotriva discriminării din România prin educație non-formală și fotbal” este finanțat de Rețeaua Internațională FARE și organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați, Consiliul Județean al Elevilor Galați și Federația Română de Fotbal.

Despre Asociația Semper Musica Filiala Tecuci

Asociația Semper Musica Filiala Tecuci a luat naștere în iunie 2015 cu ocazia proiectului Voluntar de Tecuci!, inițiativă finanțată de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile prin Fondul ONG, granturile SEE 2009-2014. Filiala Tecuci a Asociației Semper Musica, prin viziunea asumată, are în vedere dezvoltarea unui oraș în care tinerii tecuceni se implică, mobilizează comunitatea și rezolvă problemele celor în dificultate. În prezent, Asociația Semper Musica implementează proiecte de tineret cu sprijin din partea Ministerului Tineretului și Sportului, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Galați și rețeaua internațională FARE.

www.farenet.org/about-fare/romanian/ / www.voluntardetecuci.ro


Pentru informații suplimentare, vă rugăm să luați legătura cu Mădălin Ianuș, Asociația Semper Musica Filiala Tecuci, tel: 0769.986.260.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu