21.10.2016

Comunicat de presă


O delegație islandezo-norvegiană a vizitat mai multe instituții publice din Tecuci, județul Galați 


La invitația Asociației Semper Musica, patru reprezentanți ai două organizații neguvernamentale din Islanda și Norvegia, active în domeniul HIV/SIDA, au venit la Tecuci pentru a înțelege modul în care sunt derulate acțiunile de prevenire HIV în România, cum funcționează sistemul educațional local și ce servicii sunt oferite persoanelor care trăiesc cu HIV.


Cu ocazia proiectului bilateral „Toți pentru unul”, inițiativă care are în vedere creșterea capacității administrative și de management a Asociației Semper Musica utilizând experiența islandeză și norvegiană, patru reprezentanți ai două Ong-uri din Islanda și Norvegia – HIV Norvegia și HIV Islanda – au venit la Tecuci pentru a vizita școli și licee locale, și de a observa modul în care tehnicile de educație formală și nonformală, identificate de angajații Semper Musica în urma vizitelor inițiale din cele două țări, sunt utilizate în cadrul sesiunilor de prevenire HIV organizate în România.


Cu ocazia acestei deplasări, delegația islandezo-norvegiană a vizitat spitalul „Anton Cincu”, ocazie cu care au aflat mai multe despre testarea HIV și serviciile oferite persoanelor care trăiesc cu HIV, două școli gimnaziale – Școala Gimnazială „Elena Doamna” și Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și două licee – Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” și Colegiul Național „Spiru Haret”. Deplasarea a inclus și expunerea modalității prin care reprezentanții Asociației Semper Musica livrează sesiuni de prevenire HIV, adresate liceenilor români, bazate pe instrumentele utilizate în Islanda și Norvegia, identificate anterior cu ocazia unor vizite de studiu în cele două țări.



Einar Thor Jonsson, Director general al organizației HIV Islanda, menționeză: „Modul în care am fost primiți și tratați de cei din Tecuci a fost absolut impresionant, situație care spune multe despre cât de ospitalieri și calzi sunt românii. Dincolo de acest aspect, am avut posibilitatea să înțelegem cum funcționează sistemul educațional din România, ce servicii sunt oferite persoanelor care trăiesc cu HIV și ce spune legislația actuală din acest punct de vedere, dar să și vedem modul în care o parte dintre tehnicile islandeze și norvegiene au fost adaptate în vederea organizării de sesiuni de prevenire HIV adresate liceenilor. Suntem mulțumiți și fericiți de modul în care a decurs vizita și deja ne gândim, împreună cu prietenii noștri de la Asociația Semper Musica și HIV Norvegia, la noi acțiuni și proiecte pentru continuarea cooperării bilaterale.”


Proiectul „Toți pentru unul” este finanțat în cadrul Programului de Asistență Tehnică prin Fondul de Relații Bilaterale gestionat de Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Punct Național de Contact pentru granturile SEE și Norvegiene2009-2014. Proiectul se va desfășura în perioada august – decembrie 2016 beneficiind de o alocare de 78.281,8 lei (100% din granturi SEE și Norvegiene).
Pentru mai multe informații legate de proiectele de prevenire HIV organizate de Asociația Semper Musica, vă rugăm să ne contactați la: telefon – 0733 537 037 sau e-mail – alex.gheorghiu@gmail.com.  Persoană de contact: Alexandru Gheorghiu, Președinte, Asociația Semper Musica.
www.sempermusica.org



Informații suplimentare despre Granturile SEE și Norvegiene se pot obține accesând paginile www.eeagrants.org/www.eeagrants.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu