06.12.2016

„Fă Rai din ce ai!”

Nimic nu își merită timpul decât ceea ce are valoare în sufletul tău și o iubire adevărată.

 „Fă Rai din ce ai” este o activitate organizată în cadrul Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci, desfășurată pe data de 28 noiembrie 2016.

Concursul Național Eco Provocarea lansează o serie de câteva categorii tematice, la care se alătură și categoria selectată de clasele a XI-a D și a XI-a E, „Târguri tematice”. 

Proiectul are ca scop instruirea viitorilor antreprenori pentru dobândirea de noi cunoștințe despre problemele actuale de mediu, îi învață cum să ia atitudine, le dezvoltă competențele personale cum ar fi lucrul în echipă, abilități de comunicare și creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește protejarea mediului.

 Să faci Rai din ce ai înseamnă să știi că nu pierzi nimic atunci când dai. Participanții, elevi în clasele menționate mai sus, pot schimba între ei produse proprii folosite, dar aflate în stare bună de funcționare (de exemplu: cărți, haine, jocuri, bijuterii, decorațiuni de Crăciun, electronice, accesorii îmbrăcăminte, încălțăminte, pliante, hărți, instrumente muzicale) sau le pot „vinde” în schimbul unor cantități de deșeuri reciclabile, care la rândul lor se vor duce la centrele de reciclare din oraș. Au realizat diferite decorațiuni de Crăciun făcute în proporție de 100 % din materiale reciclabile precum peturi, cartoane, hârtie, polistiren și doze de aluminiu.

 Profesorul coordonator, Nazare Ofelia, interesată de problematica protecției mediului și a dezvoltării durabile a acestuia s-a implicat trup și suflet pentru obținerea rezultatelor deosebite în favoarea echipei pe care a îndrumat-o, motivându-și elevii și cooptându-i într-un proiect care îi va ajuta în viitor, făcându-i oameni responsabili care iubesc mediul și care vor transmite și altora această calitate.

Și pentru că orice eveniment de acest tip își are criticii și spectatorii săi, în rândul lor s-au numărat profesori din liceu însoțiți de director Munteanu Alina Mihaela.

Târgul tematic „Fă Rai din ce ai” s-a lansat la ora 11 cu o „Sesiune de informare” unde participanții și invitații au aflat care este scopul și importanța acestei activități, a continuat cu „Dăruiește ce arunci” când participanții au schimbat obiecte, produse funcționale numite de noi „nefolositoare pentru unii dar importante pentru alții” , au urmat apoi discuțiile, pozele, filmulețele, un ppt și aprecierile din partea invitaților.

 La final am constatat că evenimentul și-a îndeplinit scopul propus: reducerea consumului de resurse necesare pentru realizarea de produse noi și reutilizarea produselor existente, participând mi-am dezvoltat competențe de organizare și comunicare publică și responsabilitate privind protecția mediului. Colegii mi-au mărturisit că au fost încântați de rezultatele activității deoarece au văzut prin asta o șansă de a crea un mediu curat, durabil  și de a trage un semnal de alarmă pentru generațiile viitoare. Pentru aceasta evenimentul se va organiza lunar până în mai 2017, unde așteptăm noi voluntari pentru a-i lăsa să descopere ideile și surprizele pregătite.

Vă invităm să vizitați și să apreciați pagina noastră de facebook: ˜ Fă rai din ce ai by LTEC˜ https://www.facebook.com/Fă-rai-din-ce-ai-by-LTEC-1833819470231496/, unde vom posta în fiecare lună progresul nostru.

Vă așteptăm pe toți cu drag!



Ionela Maxim, clasa a XI-a D, Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu