30.09.2016

„Elveția vine în România”

Caravană de promovare a modelelor elvețiene în Tecuci organizată de Asociația Semper Musica

 Asociația Semper Musica lansează seria de evenimente „Elveția în România”, prima oprire a caravenei fiind orașul Tecuci, ocazie cu care cetățenii orașului se vor putea familiariza cu istoria Elveției și modelele de bune practică utilizate în această țară. 

La nivelul orașului Tecuci, caravana va poposi în Parcul Regina Elisabeta, sâmbătă, 1 octombrie, începând cu orele 12. Evenimentul va include proiecții de film, o expoziție, jocuri pentru copii, organizarea unui spațiu pentru citit în aer liber și multe alte surprize, toate aceste mini-evenimente fiind bazate pe elemente elvețiene.

Caravana „Elveția în România” va ajunge în 7 orașe și va însuma un număr de 9 evenimente publice: câte un eveniment  organizat în Adjud, Alexandria, Călărași, Curtea de Argeș, Giurgiu și Tecuci, și 3 în București, în diferite parcuri locale.

„Cu ocazia celor trei vizite în Elveția, pe care angajații Asociației Semper Musica le-au efectuat în ultimul an, am avut acces la diferite informații legate de modul în care este structurat sistemul educațional, cel social, modul în care ONG-urile ajung să organizeze tot felul de inițiative în școli sau instrumentele pe care acestea le folosesc pentru educarea tinerilor. Este clar că nu suntem la nivelul la care liceele din România să plătească câte aproximativ 400 euro pentru o sesiune organizată de o asociație pe diferite teme, așa cum se întâmplă în Elveția, însă cu siguranță ne putem inspira din experiența ONG-urilor elvețiene și, astfel, să putem să folosim și noi în România diferite tehnici și instrumente de educație nonformală adresate tinerilor, în mod special în direcțiile de interes pentru noi. Caravana pe care o organizăm încearcă să le arate cetățenilor din diferite orașe ceea ce am experimentat noi în Elveția, dar să și promoveze cultura țării prin filme, cărți scrise de autori elvețieni, oferirea gratuită de produse elvețiene”, a concluzionat Alexandru Gheorghiu, preşedintele Asociației Semper Musica.

Caravana organizată face parte din proiectul „Learning from the best: a Swiss-Romanian cooperation project”, o inițiativă prin care Asociația Semper Musica, prin vizite de studiu în Elveția găzduite de Asociația ABQ Berna, și-a dezvoltat capacitatea de a implementa un management intern mai eficient, și-a dezvoltat strategii pentru diversificarea sursele de finanțare și de atragere a sprijinului comunității pentru proiectele desfășurate, și nu în ultimul rând, și-adezvoltat un model de sesiune adresată liceenilor care să aducă în discuție problematica discriminării.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Acest comunicat nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația Semper Musica.

Pentru informații suplimentare: Alexandru Gheorghiu - Coordonator proiect „Learning from the best”
Email: office@sempermusica.org

Tel. 073.037.537.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu